marți, 31 august 2010

Inspiratie & time to do some changes

Ce m-as face eu fara inspiratie de la voi, fetelor? Bloggeritele mele preferate pe care le-am descoperit de curand si care m-au inspirat sa fac schimbari atat de mari intr-un timp atat de scurt. Nu pana demult imi tineam produsele de makeup intr-un singur portfard urias, cat de cat arajate acolo, dar intotdeauna inghesuite. Si cum niciodata nu-mi vine sa ma despart de vreun produs, le pastrez, pentru ca sunt "bune la casa omului" si de ce sa nu recunosc, nu-mi place sa cer de la altii atunci cand stiu ca pot avea si eu, am decis pana la urma sa-mi fac ordine in ele.

Asta a iesit:

Le-am impartit in portfarduri mai mici, iar in cel urias (roz) mi-am pus produsele pe care le folosesc zilnic si reprezinta strictul necesar pentru machiajul de zi cu zi. Nuante de eyeshadow nude, rimelul preferat, un gloss, un ruj un creion negru, fond de ten, concealer (toate insiruite intr-o "ordine" dupa cum bine cititi :)))). M-ati inteles voi la ce ma refer.

Pensulele le tineam intr-un suport in portfardul roz, dar acum am descoperit (thank God for that) pahare pentru creioane! Si le-am aranjat frumos acolo, sa-mi fie mai usor sa le iau cand am nevoie si clar sa stea si ele cumintele intr-un singur loc, nu inghesuite intre farduri (mai nimereau saracele si pe acolo). Dar gata, m-am cumintit! :))

Ce se mai vede in poza e portfardul cu produse pentru ten: fond de ten, concealers, blushes, perle, etc; un portfard cu oje (nu sunt chiar toate care le am dar o mare parte), un portfard cu produse ptr buze: glossuri, rujuri, balms; iar sub el o cutie cu eyeshadows (care stau perfect acolo!). Intr-un pahar am pus pensulele si intr-un altul creioanele si restul rimelurilor care le mai am, unele neterminate, altele care asteapta sa mai fie folosite :D

Le-am pus pe toate intr-o cutie mare (peretii negri) pe care o tin intr-o biblioteca in camera. (n-am mai facut poza si la aia, era prea de tot) Cert e ca e o schimbare majora pentru mine si ma face sa ma simt mai bine.
Mai ordonata, mai linistita, si parca, cu mai mult chef de achizitionat produse! Yey! Ma bucur ca mi-am facut curaj sa le asigur produselor mele un loc mai bun :D

XO.

duminică, 29 august 2010

Blog award (?!) & Sorry

Hey!! :)

In primul rand sorry de absenta din ultimele zile, dar ma apropii cu pasi repezi de restante si, da, m-am inscris si anul acesta la una din ele :)) Nu ca as fi vrut sau n-as fi putut sa trec in vara, dar profesoara s-a gandit mai bine ca ar putea sa-mi dea mai mult de 5 (?!) Dar ce are doamna profesoara 5-ul? Eu pe el mi-l doream, de ce trebuie sa invat iar ceva ce mi-a mai innebunit neuronii o data, acum 2 luni? Whatevs, restanta e vineri, iar eu de o saptamana tot trag de mine (la propriu!) sa citesc macar materia... Lene mare, mon cher :)) Asa ca in perioada asta o sa fiu cam absenta, dar o sa continui sa citesc blogurile pe care le urmaresc zilnic :)

And now... M-am trezit azi dimineata si am intrat pe blog la Iguanitza, asa cum fac de vreo saptamana incoace, de cand am descoperit-o. Si am dat de postarea ei "Blog Award" de ieri. Si ma uit, si ma uit, si citesc si vad acolo jos persoanele carora le-a dat awardul mai departe. Me. :|
Multumeeeeeeeeesc ca te-ai gandit si la mine desi nu cred ca meritam >:D<
Reguli:
  • spune de la cine ai primit acest premiu
  • insira 10 lucruri care iti plac
  • ofera acest premiu altor 10 persoane & let them know
10 lucruri care imi plac:
  1. shopping
  2. sa vorbesc la telefon
  3. iesitul in oras cu prietenele mele
  4. primavara
  5. karaoke
  6. sa(-mi) fac poze :))
  7. marea
  8. calatoriile cu ai mei
  9. Londra, Paris, NY, Lisabona - I wanna go thereeee
  10. parties
Dau mai departe catre:

XO.

miercuri, 25 august 2010

Leapsa

Am gasi o leapsa draguta pe blog la Anais si am intrebat-o daca pot sa o preiau. Asa ca asta e si prima mea leapsa, si desi nu mi-a fost data special mie, mi s-a parut foarte distractiva :)

There we go:

Primul cuvant pe care l-ai spus
: pai' (de la paine) :))

Prima zi de scoala generala: Eram bucuroasa ca ma simteam in sfarsit om mare :)))

Primul tau sarut: Tarziu, dar nu-mi mai amintesc exact cand..

Prima formatie care ti-a placut la nebunie: Aqua.. viva the 90's

Un CD al unei formatii straine: Nu mai stiu album, dar stiu melodie "I'm a Barbie girl"

Prima zi de liceu: timida, dar m-a insotit o fosta colega din generala cu care am fost colega apoi si in liceu

Primul cuvant pe care ti l-a adresat prietenul / prietena cel / cea mai bun / buna: "Buna" si numele mic :))

Prima zi de facultate: M-am simtit de parca as fi luat-o de la capat, doar ca de data asta avea sa fie pentru ultima oara si mai mult de 4 ani :D Tin minte ca m-am imprietenit cu niste persoane cu care in prezent nu mai vorbesc. Total opusi :)

Prima oara cand ai postat pe blog (data): 3 aug 2010

I tag: Iguanitza (daca nu a mai avut tagul asta)

XO.

marți, 24 august 2010

My wishlist

Am vazut ca fetele, Adyna si Aquashells si-au pus pe blog cate un wishlist, lista cu ce-si doresc ele sa achizitioneze in curand. Si m-am gandit ca ar fi dragut sa incerc sa fac si eu una, ca si asa uit mai mereu cand trebuie sa-mi cumpar cate ceva si dupa ma trezesc ca imi lipseste. Sau mai grav,c a trecut sezonul si nu mai gasesc.

Pentru ca wishlistul meu contine si accesorii si articole de imbracaminte si evident si cosmetice, am zis ca o sa fac 3 liste separate ca sa nu le incurc. Poze cu ceea ce am in liste nu o sa pun, daca intereseaza pe cineva ce cum arata ceva de pe acolo si nu gasiti puteti sa-mi lasati un comentariu sa caut eu :D

So.. here we go: (PS: sfat - asezati-va bine pe scaun pentru ca urmeaza o poveste lunga! :)))


- Fashion wishlist -
  • geaca de piele
  • jeans skinny negri
  • pulover/cardigan
  • cizme - inca nu m-am decis asupra modelului
- Make-up & cosmetics wishlist -
- Accesories wishlist -
  • beanie pentru iarna :)
  • rama noua pentru ochelari
  • lant pentru geanta DIY (Special K's style)

Unele lucruri sunt inspirate de fete dupa cum se vede, am lasat si linkurile mai sus.
O sa mai adaug pe parcus si evident, cum reusesc sa-mi achizitionez ceva de prin astea, o sa fac si un update :)

XO.

luni, 23 august 2010

DIY: exfoliere


Am citit ieri pe blog la ladyblush un post despre exfolierea tenului, foarte interesant, si mi-am amintit de un tutorial facut de Kandee Johnson acum ceva timp. Era vorba de un exfoliant facut acasa, din produse care se gasesc in bucataria fiecareia dintre noi. Cand am vazut video-ul uploadat pe Youtube, mi-am zis ca nu prea cred in rezultatele miraculoase pe care le promitea reteta, dar am zis totusi sa incerc si sa vad ce iese. pana la urma, ce aveam de pierdut, daca produsele folosite erau naturale? :)

Asa ca am dat fuga la frigider si am scos ce-mi trebuia. Uite ce a iesit.

Ingredients:
  • lamai/suc de lamaie
  • zahar
  • apa calduta
  • discuri demachiante
  • crema hidratanta de zi
Usor nu? Iar de preparat e si mai usor.
Va spalati pe fata cu apa calduta ca sa deschideti porii (va demachiati inainte, dar asta stiati si voi :))), apoi puneti pe un disc demachiat cateva picaturi de suc de lamaie (eu am folosit lamaie pe care am preferat sa o storc, decat celebrul Hellas - am vazut fete care au incercat cu el, dar sigur are conservanti), apoi o lingurita rasa de zahar. De preferat, alegeti zaharul tos, nici prea grunjos, nici foarte fin. Daca, cristalele de zahar sunt prea mari, puteti sa va iritati rau tenul si nu prea mai rezolvati nimic, adio exfoliere fina, iar daca sunt prea mici, atunci chiar nu mai are niciun efect :))



Cu miscari circulare, aplicati discul demachiant pe intreaga fata, mai putin pe ochi pentru ca stiti ca pielea pleoapelor este mai sensibila, la fel ca si cea de sub ochi. Nu apasati foarte tare, dar incercati sa acoperiti cam toata fata si sa frecati bine in zonele in care stiti ca aveti exces de sebum sau cosuri.

Dupa ce aproape s-a topit zaharul, puteti sa va spalati pe fata cu apa calduta apoi cu putina apa rece, ca sa inchideti porii. Mi s-a spus ca trecerea de la apa calda, la apa rece poate dauna tenului, si de acum recomand ca diferenta dintre temperatura sa nu fie foarte mare. Nici nu vreti sa exagerati acum. :) La final aplicati crema voastra hidratanta de zi.
Bineinteles ca reteta poate fi folosita pentru tot corpul, nu numai pentru ten.

Dupa toata treaba asta cu exfolierea, o sa observati ca pielea e de 1000x mai fina si mai curata, desi in zonele unde aveti cosuri sau mici puncte, poate sa apara iritatii/roseata. Trec in cateva ore, pana la urma este normal sa apara. Nu am avut pana acum niciun eveniment neplacut de cand folosesc metoda asta de exfoliere, chiar am observat rezultatele alea miraculoase despre care vorbea Kandee in video-ul ei.

Daca va hotarati sa incercati, bafta! :)

PS: sunt in cautare de o masca revitalizanta, hidratanta, exfolianta, etc, cat mai naturala, daca aveti vreo idee sau stiti vreo reteta as fi tare curioasa sa incerc :)

XO.

sâmbătă, 21 august 2010

Review: Oja Bolero


In actualul numar al revistei Bolero, la unele expemplare, gasiti cadou cate o oja. Pretul: 7,9 RON, fata de 5,9, revista fara cadou. Sincer nu mi se pare mult, fata de alte reviste care atunci cand mai dau cate ceva, mai adauga si 5 ron in plus la pretul initial. Nu sunt o cititoare a revis
tei Bolero pentru ca mi se pare ca au niste articole mult prea exagerate (o sa vorbesc intr-o postare despre reviste in general si o sa scriu mai pe larg atunci..), insa inainte sa ies din Carrefour intr-o seara, am tras un ochi la Inmedio si am vazut revista intr-un colt. Stiam ca urmeaza sa fie cadou oja si vazusem si cateva imagini cu o culoare albastra, mata (cel putin asa se vedea in poza respectiva, intr-o alta revista) si am zis sa fac o incercare, sa vad daca o gasesc.

Si da, am gasit-o :)) Mi-am cumparat-o pe loc cand am vazut superba nuanta de albastru marin, delooooc sidefat!!



Nu vroiam sa-i fac review pentru ca nu mi se parea deosebita, si nici nu aveam ce sa scriu despre ea, mai ales ca nu o incercasem inca. Dar o am deja de vreo 5 zile, am folosit-o acum 3 zile si mai mare mirarea sa ma uit acum la unghii si sa vad ca... n-a sarit absolut deloc! Am aplicat 2 straturi pentru ca este destul de pastoasa si se usuca extrem de repede, nu are pic de shimmer in ea, si acopera foarte bine, este opaca (eu am unghiile foarte albe si majoritatea ojelor trebuie folosite in 3 straturi ca sa acopere complet unghia, sa nu se vada); pensula nu e extraordinara, e una obisnuita, dar sincer pentru 2 lei in plus dati pe o revista cu care mi-am mai clatit ochii.. merita. Mai ales ca imi doream culoarea asta de ceva timp, exact asa cum am gasit-o! :)

Alte culori pe care le mai gasiti la revista: negru, nude, diferite nuante de ro
su, orange si roz.

Little swatch:
(scuzati unghiile mici hahaha)


PS: despre celalalte culori nu stiu ce sa spun, nu am vazut ce firma erau, probabil tot aceasta de la cea albastra, nu sunt sigura, dar daca nu, e posibil sa gasiti alta calitate la ele :) In orice caz, dragut cadou!

XO.

Review: NYX products

Hey! :)
Nu, nu am uitat de blog, desi nu am postat nimic din prima zi de cand l-am facut. Mai mult pentru ca am asteptat sa am ceva interesant de vorbit, nu doar de dragul de a posta :)

Asa ca de curand am dat de primul subiect interesant (zic eu) si util pentru blog. Primele mele produse de la NYX.

Paranteza :)) Toate produsele au fost cumparate din banii mei, in scop personal. Parerile exprimate imi apartin in totalitate, nu am nicio legatura cu firma de unde am achizitionat produsele.

La inceput am fost putin sceptica, am mai avut produse de firma care si-au dovedit o calitate mai proasta fata de altele care nu aveau un renume atat de mare. Dar avand preturile relativ accesibile (chiar si pentru buzunarul meu stramtorat din ultima vreme) am hotarat sa le dau o sansa sa-mi arate cat de bune sunt. Si m-am uimit.


O sa le iau pe rand pentru ca sunt 4.

  • Concealer in a jar, nuanta Light: are o textura cremoasa (este si primul meu corector solid), un miros dragut, dulceag, acopera foarte bine cearcanele, insa l-am incercat de curand si pe cateva pete/cosuri si, desi am tenul normal/mixt cu tendinte de ingrasare, nu mi-a placut ca mi-a lasat un aspect uscat. Nu prea obisnuiesc sa folosesc corector peste cosuri pentru ca nici nu am nevoie, in primul rand, si in al 2lea rand simt ca nu las pielea sa respire exact in locurile in care are cel mai mare nevoie. Asa ca prefer sa las un strat de fdt, sa le acopar cat de cat, dar pielea sa respire. Revenind la produs, ambalajul este foarte dragut, mic, pana acum sunt foarte multumita de el. (am avut ceva probleme cu ambalajul corectorului acum ceva timp). Pretul este accesibil 16 lei. Nota mea: 9/10
  • Round lipstick nuanta Tea Rose: De mult caut o nuanta de roz pal, NESIDEFAT (putine firme au auzit de cuvantul asta), mat, care sa mi se potriveasca. Nu eram foarte convinsa de nuanta pe care sa mi-o comand asa ca am cerut sfatul Iuliei pentru ca am vazut ca ea avea deja Tea Rose de la NYX si mi-a raspuns foarte frumos ca ar putea fi exact ce caut. (PS: multumeeeesc Iulia) Cand l-am primit in comanda, m-am indragostit pe loc de el, textura cremoasa, iar nuanta, exaaaact ce cautam. Singurul dezavantaj: nu rezista la transfer, se duce cam repede de pe buze, dar ma descurc cu el, il folosesc cu incredere, chiar daca trebuie sa-l aplic de mai multe ori :) Nota: 9/10 pentru gustul nu prea exceptional.
  • Blush, nuanta Natural: Mi-am dorit o nuanta de roz pal si am gasit-o. Nu mi-a placut la inceput pentru ca nu este foarte pigmentat, dar pe masura ce l-am folosit, blushul isi face intr-adevar treaba pe care o zice :)) Pe tenul meu, se vede un roz sters, mat, foarte discret. Si culmea: rezista! Nota: 10/10
  • Eye pencil nuanta Emerald City: Textura ok, e destul de moale, pigmentul ok, nu prea am avut ocazia sa-l incerc un timp mai indelungat si nu prea mi-am format o idee despre el, dar am observat ca, fiind destul de moale, are tendinta de intindere (ca orice alt creion de altfel) dar nu exagerat de mult. Am citit reviews despre el cum ca la prima ascutire se cam strica lemnul din jurul minei, dar n-am ajuns inca in acel punct. Poate revin cu un update. Nota so far: 8-9..
XO.

marți, 3 august 2010

Hey!!!

Nu vreti sa stiti al catelea blog este asta. Am avut o gramada de alte idei si am incercat foarte multe din ele, dar se pare ca nu ma dezvat din a crea noi inceputuri tot timpul.
M-am gandit foarte mult ce-as putea face pe un blog. Si bineinteles am ales varianta fashion/make up, in principiu un blog dedicat fetelor, despre si pentru ele. Ca orice fata, zic eu, imi place shoppingul, dar nu fac din asta o meserie si cu atat mai mult o ocupatie totala a timpului meu. Stiu ca multe dintre cele care ma vor citi (sper sa ajung sa am si cititoare fidele) vor avea aceeasi pasiune ca si mine. Nu vreau sa scriu inca un blog despre produse de make up, tutoriale, fashion, tips, etc.

Ideea mi-a venit cu ceva timp in urma si recunosc ca este oarecum inspirata. Nu vreau sa fiu un make up guru, nici nu pretid ca ma pricep la alegerea unei tinute potrivite. Si eu gresesc de foarte multe ori in asortarea diferitelor articole de imbracaminte, accesorizare, etc, gresesc cand vine vorba de make up si implicit, imi recunosc si asum intru totul greselile. Vreau doar sa transmit celor ce ma vor citi increderea pe care eu am dobandit-o de pe urma unei pasiuni care n-am crezut ca imi poate da atat de multe.

Pe masura ce voi posta diferite lucruri pe blog, stiu ca voi incepe sa-mi castig si cititoare si critici si laude. Nu stiu cat de pregatita sunt de asta, asa ca aveti putina rabdare cu mine. :D

xoxo.